Aletta jacobs

 

Wie is Aletta jacobs

Aletta jacobs heeft er voor gezorgt dat de vrouwen eerlijke rechten krijgen.

Het heeft zelfs in England leven gekost voor vrouwen. Aletta mocht als eeste als vrouw stemmen. Die opstand durde 25 jaar. Ze had stiekem een brief geschreven naar de minister president, daar vetelden ze in hoe het was om zo te zijn als vrouw.

 

Wat  mochten vrouwen niet

vrouwen mochtenalleen thuis werken zelfs niet naar de winkel, dan moesten ze toesteming krijgen van de man. mochten soms werken alle als ze arm waren maar ze kregen wel minder betaald.

 

 

Waarom deed Aletta die actie

ze wilden al sinds haar zesde dokter worden en dat wilde niet laten zitten dus ze ging actie voeren. Ze schreef als eerste een boek over het vrouwelijk lichaam voor veel vrouwen was dat nieuw, ze hadden alleen het lichaam van de man gezien.

 

Hoe ging het leven van de vrouw

vrouwen konden zo wel langer leven.  Maar ze wilden  dezelfde rechten krijgen van de man. En de ze de arme vrouwen werkten meestal in naai fabrieken. Als de vrouwen niet zwanger waren mochten ze nog werken maar als ze zwanger werden  dan mochten ze niet meer werken.

 

Author: Esmeé Juana

ik ben Esmée mijn hobby's zijn schrijven, spelletjes doen, spelen, kletsen, zwemmen. ik ben 8 jaar

Share This Post On

1 Comment

  1. Leuk en interessant artikel Esmée. Ik wist niet van het bestaan van Aletta Jacobs tot jij erover begon.
    Jouw artikel laat zien dat vrouwen ook een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis hebben gespeeld. Nogmaals een leuk artikel.Thumbs up Esmée!!!!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *