Anne Frank

Anne Frank en haar gezin

Anne Frank is een joods meisje, en ze moet onderduiken voor de Duitsers.

Anne Frank is een joods meisje, en de Duitsers hebben een Jodenhaat en de andere onderduikers in het achterhuis zijn ook allemaal joods.

Waar ze onderduikt heet het achterhuis, het achterhuis kan je vinden achter een boekenkast. Het is achter een boekenkast zodat het niet opvalt voor de Duitsers. de geboortedatum van Anne Frank is 1929. in 1933 vluchtte het gezin van Anne Frank naar Amsterdam.

Wil jij het achterhuis in 3D zien? Ga dan naar: www.annefrank.org

Anne Frank woonde met haar ouders en haar zus en nog 4 andere mensen vanaf 6 juli 1942 tot 4 augustus 1944 ondergedoken in het achterhuis.

Anne Frank maakte heel veel grapjes, maar ze had ook wel een serieuze kant. Otto Frank was altijd de beslisser als er een besluit moest worden genomen. Edith Frank is vaak somber tijdens de onderduik, maar haar geloof biedt haar nog troost. Margot Frank is rustig en serieus, zij heeft ook een dagboek net als Anne Frank, maar die is nog nooit gevonden door iemand op de wereld.

De onderduikers

Anne Frank, Otto Frank, Edith Frank en Margot Frank moeten het achterhuis met meerdere mensen delen zoals: Hermann Van Pels die graag grapjes vertelt. Auguste Van Pels die de kokkin in het achterhuis is,en ze praat ook graag over de politiek maar dan krijgt ze vaak ruzie met haar man. Peter van Pels die een rustige en handige jongen,hij en Anne Frank werden verliefd op elkaar. Fritz Pfeffer die wil na de oorlog met zijn vrouw naar Zuid-Amerika.

De helpers

De helpers van het achterhuis zijn mensen die de onderduikers van het achterhuis helpen overleven.

Ze geven ze bijvoorbeeld levensmiddelen en goede moed, zonder hen zou de onderduik onmogelijk zijn. De helpers zoals Miep Gies, Bep Voskuijl, Jo Kleiman, Victor Kugler en Jan Gies. Miep Gies doet boodschappen voor de onderduikers.

Bep Voskuijl is de jongste van alle helpers en Anne Frank kan het goed met haar vinden. en Jo Kleiman  is altijd vrolijk en opgewekt. Victor Kugler zorgde ervoor dat de onderduikers geld kregen door te sjoemelen met de boekhouding. en Jan Gies vertelt de laatste nieuwtjes en de mensen van het achterhuis blijven dan de hele tijd achter hem aan te lopen voor meer nieuwtjes.

Adolf Hitler

Adolf Hitler was in 1933 in Duitsland aan de macht gekomen en maakte een begin met zijn politiek joden uit het land weg te jagen.

Adolf Hitler werd in 1889 geboren in Oostenrijk, in het stadje Braunau am Inn. Adolf Hitler’s vader (Alois) werd in 1837 20 april geboren.

Zijn moeder (Klara) werd in 1860 12 augustus geboren. Adolf Hitler was een soort van baas van de mensen die in het leger werkte. Adolf Hitler bouwt aan het Derde Rijk dat duizend jaar moet duren. in 1945, vlak voor het einde van de oorlog pleegt Adolf Hitler samen met zijn vrouw Eva Broun, zelfmoord in een bunker in Berlijn.

Toen Adolf Hitler 18 jaar was, ging hij naar Wenen om kunstschilder te worden. Maar vonden de mensen in Wenen zijn tekeningen niet goed genoeg.

Van Amke en Jade!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze berichten

Author: Jade Lamberiks

Share This Post On

5 Comments

 1. Wauw Jade ik ben helemaal trots op je lieverd! Een echte auteur, knap hoor! Natuurlijk ook een dikke duim voor Amke, goed teamwork meiden! Liefs Katrijn

  Post a Reply
 2. dit is echt een super goed artikel en zo lang en groot en veel informatie wauw. dit is goed gewoon heel goed ik kan het niet zo goed jade en amke.

  Post a Reply
 3. Dit is echt een super goed artikel en zo lang en groot en veel informatie wauw. Dit is goed gewoon alles in 1 echt super goed
  jade en amke. Echt een dikke dikke duim voor jullie alle bij!!!!!
  Heel heel veel liefs van Febe

  Post a Reply
 4. wauw jade wat een groot artikel en zo veel informatie. een dikke duim voor jou!!! ik hoop dat er weer een nieuwe artikel van jou hier komt.

  Veel liefs Febe je beste vriendin

  Post a Reply
 5. lang stuk jade en Amke ik vind het een goed stuk groetjes Roos

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *