Cello

Wat is de cello?

De cello  is een muziekintstrument. Het is een strijkinstrument.

Eerst leer je tokkelen, Bij de cello les daarna strijken. De greep van strijken  is heel erg belangrijk. Ook je houding is heel belangrijk.

Veel mensen denken dat de cello alleen voor klassieke muziek gebruikt wordt maar dat is niet zo . De cello kan je ook gebruiken voor pop muziek . Alleen dan zie je dat niet zo vaak, Maar het gebeurt wel vaak.

Laten we eens kijken naar de greep van  de stok. Je zet je vingers behalve je duim .op het ijzeren stukje of het zwarte stukje uit elkaar . En de duim mooi rond achter dan is de greep goed.

De vingers

Je hebt heel veel verschillende vingers je hebt de 1 de 2 en de 3 de 4 dat zijn de vingers die je in het begin krijgt. Strijken is nog best lastig met die vingers. Want stel je bent op de hoogste snaar met  vinger 2 en op de laagste snaar met de vinger 3 dat is moeilijk. Er zijn vier snaren.

De snaren

Aap drinkt graag cola en daarvan moet je de eerste letter van pakken dus dan krijg je a d g c dat zijn de snaren a is de hoogste snaar d de tweede hoogste en g de derde hoogste en c is de laagste.

De noten

Noten lezen vinden veel mensen moeilijk. Maar als je het kan is het makkelijk. Soms kan je leraar de vingers kleuren die je moet zetten op je cello. Als je het op de a snaar moet doen dan kleuren ze het meestal rood d snaar grijs en de g snaarblauw.

animaatjes-muzieknoten-73482 (1)

 

Waar zitten ze in een orkest

Cellisten zitten dicht bij de dirigent  want dan kunnen ze goed samen  spelen en tegelijk. De violisten zitten ook dicht bij de dirigent en de contrabas zit dicht bij de dirigent. dat klinkt mooi

 

De viool

Eigenlijk is de cello gewoon een grotere viool. De viool klinkt wat hoger.  De viool is de hoogste daarna de cello en de contrabas is de laagste. De celliste zitten vaak omdat dat wat  makkelijker speelt want staan cello spelen is  wat moeilijker net als de contrabas, Omdat de viool kleiner is hoef je niet te zitten.

 

 

 

 

Author: Esmeé Juana

ik ben Esmée mijn hobby's zijn schrijven, spelletjes doen, spelen, kletsen, zwemmen. ik ben 8 jaar

Share This Post On

5 Comments

 1. Hoi Esmée, prachtig! Vooral je ezelsbruggetje van aap drinkt graag cola vond ik wel grappig. Ik heb er iets van geleerd. Dank je wel voor dit mooie artikel.

  Post a Reply
 2. Hoi Esmee. Het stukje is helemaal super!!!!

  Post a Reply
 3. Hoi Esmee. Je hebt een mooi stukje geschreven. Super!!!!

  Post a Reply
   • dankjewel voor je reactie

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *