De Efteling deel 2

 Efteling deel 2

Gemaakt door Raf De Kock en Thomas.

Aquanura

Aquanura is de grootste water show van Europa. Aquanura koste 17.ooo.oo0. het is geopend op 2012 31 Mei ter ere van het 60 jarige bestaan. Deze water show duurt 12 minuten. Er kunnen ongeveer 6500 mensen naar de show kijken. Het thema is de kikkerkoning. Het is een waterorgel attractie. Je kan de show minimaal een keer per dag zien alleen als het vriest niet. Filmpje  https://youtu.be/FZFpEwtFR7U.

Pandadroom

De pandadroom is een soort 3d bioscoop. Het wereld natuur fonds heeft de opdracht gegeven om de pandadroom te maken. Er kunnen 1200 personen per uur in. De pandadroom koste 16 miljoen euro. De pandadroom duurt 30 minuten. De pandadroom is ook 4d. De attractie is in 19 juni 2002 geopend. Je hebt een voorshow en een hoofdshow en een speeltuin.

Monsieur Cannibale

Een muziekje https://youtu. be/H0fe18Ai_uQ.

Monsieur Cannibale koste 1,7 miljoen gulden. er kunnen 1000 personen per uur in. De opening was in 1988. Monsieur  Cannibale heeft 12 voertuigen. Monsieur Cannibale is een met kookpotten  attractie. Het is een vrolijke attractie, het is geen depressieve attractie.

 Baron 1898 opening

 

Baron 1898 wie kent deze achtbaan niet. De baron ging open in het jaar 2015 op  1 juni. Bij de live opening gingen de eersten mensen een rit maken. In de achtbaan en ook interviews met de directeuren. En een ontmoeting met de witte wieven. Het thema is een mijn. De achtbaan kosten 18 miljoen de bouw duurden 1 jaar ongeveer. In de opening van baron 1898 gaat Benten, iemand van het Efteling YouTube kanaal, als eerste in met wat anderen mensen in de baron 1898 de baron is een dive coaster de mensen van de Efteling hebben gekozen dat hij net voordat hij naar beneden gaat stil hang er is ook een the making of baron 1898

 

 

Spookslot

Spookslot is een spookhuis het koste 3,5 miljoen gulden en in euro’s 1,6 miljoen. Spookslot is geopend op 10 mei 1978. En als je niet oplet zit er zo een spook achter je rug. Het doel van spookslot is om je te laten schrikken. Als de torenklok slaat komen alle spoken in beweging. Duistere figuren komen tot leven durf jij hem aan. Je kan 15 minuten lang genieten van enge spoken. Het thema van spookslot is horror.

Droomvlucht

Klik hier deze video gaat over hoe veel elfjes er in de droomvlucht zijn. De droomvlucht bestaat al 23 hij ging open in het jaar 1993. Het is een hangende dark rit in de Efteling zijn veel verschilde karretjes. In droomvlucht is een bijzonder karretje de droomvlucht gaat niet bepaalt snel. Het  karretje is een soort arm die een bus vast houd maar dan voor 3 personen.

De top 10 achtbanen van de Efteling Raf

10 Piranha

9 Villa Volta;

8 Carnaval festival;

7 De bob;

6 Sprookjes bos;

5 Python;

4 De Vliegende Hollander;

3 Joris en de draak;

2 De vogelrok;

1 Baron 1898;

Top 10 attracties Thomas (Efteling)

10 Carnaval festival

9 Droomvlucht;

8 Vogelrok;

7 Villa Volta;

6 Schommelschip;

5 De bob;

4 Baron 1898;

3 Python;

2 Joris en de draak

1 Vliegende Hollander;

Symbolica.

De nieuwe attractie gaat open in 2017 in de zomer. Pardoes gaat naar de attractie om dat pardoes hoort bij deze  attractie. er zijn aflevering van de Wereld van pardoes dan is pardoes een tovenaar. Pantagoor is de bozen toveraar daar moet pardoes mee strijden.

 

Efteling na sluitingstijd

In Efteling na sluitingstijd gaan youtubers na sluitingstijd het park in. En moeten ze opdrachten maken na sluitingstijd. en dan mogen ze na de opdracht. Mogen ze blijven in het park ze mogen in alle attractie in de Efteling IN HET DONKER.

 

Avonturendoolhof

Ga in het avontuur van het doolhof. Maar als de brug over gaat LET OP want misschien word je wel nat. Ga met je vrienden naar een verborgen huis in het doolhof en vertel hun enge mysterieuze verhalen. Het doolhof is geopend 1995. Als je 1.50 bent dan heb je pech dan mag  je er niet meer in. In het doolhof beleef je dwaas dolle avonturen. Als je in een rolstoel zit dan mag je er helaas niet in. Betreden op eigen risico want misschien kom je er niet uit.

Halve Maen

De Halve Maen is geopend in het jaar 1982 op 12 april. De Halve Maen is het grootste schommelschip van de wereld. Iedereen mag in de boot MAAR kinderen onder de 1,20 moeten  onder begeleiding. Vanaf  de ingang is het ongeveer 10 tot 15 minuten lopen. Deze attractie is dicht als het vriest.

Kinderspoor

Het kinderspoor is een treintje waar in je moet trappen, anders kom je niet vooruit. Soms is er een lange rij, omdat er verderop een treintje niet vooruit komt. Je mag ook niet heel hard tegen iemand aan botsen, wand als je dat toch doet kunnen er ongelukken gebeuren. Het kinderspoor ging open in 1954.

 

Kinderspoor winter Efteling

In de winter Efteling is het kinderspoor een langlauf dat is skibaan.

 

De oude tufferbaan

De oude tufferbaan is  eigenlijk best oud want de attractie is geopend in 1984. De attractie koste 2 miljoen gulden in  euro’s 900.000 euro. Je kan sturen maar als je dat niet doet is dat niet erg je rijd op een baan. De rit duurt ongeveer 2 minuten de oude tufferbaan staat in het ruigerijk.

Holle Bolle Gijs

Holle Bolle Gijs is een prullenbak die roept PAPIER HIER en als je papier of iets anders in  gooit zegt in  dank u wel. In de Efteling staan er ongeveer 6 tot 9. Het mesten in het marenrijk of in reizen rijk.

Anton Pieck plein

Afbeeldingsresultaten voor anton pieck pleinHet Anton Pieck plein is een plein met veel draaimolens. 1 zweef molen 2 molens van op het plaatje 1 vlindermolen en soms circus het Anton pieck plein is ontwerpen door Anton Pieck de zweefmollen die kan omhoog naar benden naar rechts en naar links. Bij vlindermollen kan je soms een vlinder vangen. De vlindermollen is er niet altijd. Anton Pieck is doodgegaan in 1987. Hij heeft heel veel van het sprookjes bos ontworpen.

eindquiz

vraag 1

wat is de nummer 5 van Rafs top 10

A python

B het sprookjesbos

C de vliegende hollander

vraag 2

wat is nummer 5 van thomas top 10

A vogelrok

B Carnaval festival

C de bob slee

vraag 3

wat is het thema van Aquanura.

A  de kikker koning

B de rode schoentjes

C het water

vraag 4

het hoe veel deel is dit  

A 4

B 2

C 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Raf de Kock

Ik ben Raf ik ben 10 jaar en zit op judo en op Klinkers en ben op 5 oktober jarig

Share This Post On

3 Comments

 1. o nee de plaatjes zijn weg

  Post a Reply
 2. Waw!!
  Dat is echt een super leuk om te lezen en ik heb ook echt wat geleerd!!
  Een vraagje heb je het is de vakantie afgemaakt?

  Maar het is echt een lang verhaal zeg!

  Nu heb ik zin om naar de Efteling te gaan!

  Van ise

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *