De Efteling deel 1

 

Het Huis van de Vijf Zintuigen, de entree van de Efteling

Gemaakt door Raf de Kock en Thomas van de Ven.  Er zitten 3 quizzen in.                                                                                                 De Efteling ging open in het jaar 1952 op 31 mei. Het huis van de 5 zintuigen is de ingang van de Efteling. De Efteling is begonnen met een paar speeltuinen en het sprookjes bos. Ze gingen het uitbreiden, naar wat attracties en toen gingen ze de python bouwen uit de buurt van het sprookjesbos.

De python                 

 

De python is de oudste achtbaan van de Efteling. De python is geopend in het jaar 1981 op 13 april. De bouw van de python is een tijdje gestopt, omdat de mensen in de buurt bang zijn voor te veel overlast. Gelukkig is de bouw een paar dagen later verder. De python maakt 2 loepingen en 2 schroeven. De hele attractie is van staal behalve het stationsgebouw.

Baron 1898

Baron 1898 gaat over een mijn, een baron, witte wieven en goud. In  de Efteling is een mijn gebouwd. Deze mijn is van de baron in het sprookje, kijk maar na het filmpje. Klik hier. Het is de nieuwste achtbaan van de Efteling. De langste rij voor deze achtbaan is 6 uur en 30 minuten ongeveer. De baron duurt maar 1 halve minuut. Je moet een 1 meter 40 zijn om in de baron te mogen.

De vogelrokDe vogelrok is een achtbaan in het donker. Je  moet 1 meter 20 zijn om in de achtbaan te mogen. Het  gaat over een vogel met eieren heeft en de mens wil het ei stelen. Maar dat wil de vogel niet. De vogel beschermt zijn eieren. De vogelrok is geopend in het jaar 1998 op 9 april. De rit duurt 1 minuut en 41 seconde. In deze achtbaan mogen geen zwangere mensen voor de veiligheid.

Joris en de draak    

 

 

Joris en de draak is de eerste houten race achtbaan van Noord en West Europa. De  achtbaan is geopend in het jaar 2010 1 Juli. Je moet 1 meter en tien centimeter. Eerst kon de draak vuur spugen, toen later niet door de regen en toen weer wel. Joris en de draak gaat over een draak die ze moeten verslaan voor duizend en 1 dukaat. Een karretje doet dat met vuur de ander met water.

Quiz.

Vraag 1.

Joris en de draak is de houten  race achtbaan van.

A Europa.

B Noord-Europa.

C Noord en West-Europa.

vraag 2.

Welke achtbaan is in 2010 geopend.

A De python.

B Joris en de draak.

C Baron 1898.

Vraag 3.

Welke achtbaan of attracties of sprookje staat niet in de Efteling.

A  Zweefmolen.

B De kikker en de gouden bal.

C De droom kucht.

 

 

De vliegende Hollander.

 

 

 

De vliegende Hollander is voor mensen van 1 meter 2o. De vliegende Hollander gaat over Willem van de Dekken die met zijn spookschip over de zee vaart. De zee is vervloekt en moet eeuwig varen. De achtbaan is gebouwd in het jaar 2007 op 1 april zoals je op het plaatje ziet is er water om de achtbaan hé. zo ziet het er uit zonder water.

 

Het sprookjes bos

 

Het sprookjes bos is geen attractie maar daar zijn sprookjes zoals Roodkapje, de rode schoentjes, de trollen koning, het kabouter dorp, de 7 Geitjes, langnek, Rapunzel, de nieuwe kleren, de reus, de sprookjes boom, ezeltje strekje, Fakir . En nog meer. Een keer is het sprookjesbos berooft door de heks Sandra. Toen was een rood schoentje gestolen en de kroon van de trollen het mandje van roodkapje de klok van benjamin de schat van de draak de gouden bal en het spinnen wiel. Allemaal gestolen door de heks Sander. In Amsterdam is de schat van de draak teruggevonden en uiteindelijk alles terug gevonden. Het sprookjesbos bestaat al 64 jaar lang het is gebouwd in het jaar 1952 op 31 mei. Het was ongeveer het eerste wat in de Efteling stond.

Kijk maar naar het filmpje  van het sprookjes mysterie.

https://youtu.be/ADLzv05JFYA

De Bob

 

De bobslee bestaat al 31 jaar de attractie is gebouwd in het jaar 1985 op 4 april. De bob gaat met 60 km per uur naar beneden. De baan is 524 m. De rit duurt 2 minuten en 10 seconden. Het bedrijf die het heeft gemaakt heet Intamin AG. Voor deze attractie moet je 1.20 m zijn. Er is een single riders entree voor de echte waaghals.

Raveleijn

Raveleijn is een spannende show voor de hele familie. De adviesleeftijd is 6 jaar. Er kunnen wel maar liefst 1200 bezoekers kijken naar de show Raveleijn. Je kunt twintig minuten kijken naar de show. Er zijn ook koptelefoons voor vertaling maar het kost 5 euro. De show is geopend in 2011 7 april de attractie koste 30 miljoen. kijk naar de show van ravelijn. Klik hier

 

Quiz.

Vraag 1.

Welk voorwerp is niet gestolen door de heks?

A De gouden bal.

B Het Malitje van Aspoester.

C De klok van benjamin.

Vraag 2.

Hoe lang bestaat de bob?

A 21 jaar.

B 32 jaar.

C 31 jaar.

Vraag 3

Waar is een single rider?

A Het sprookjes bos

B Ravelijn

C De bob

De pirana

Een wilde rivier neemt je mee langs watervallen rotsen en totempalen. De stroomversnelling bepaalt jouw eigen route in jouw eigen avontuur in de pirana durf jij hem aan? Probeer deze 350 lange rivier te bevaren zonder nat te worden.

toegankelijk

De hele familie

  • Kinderen <1,20 met begeleiding
  • Kinderen <1,00 m op schoot bij ouder
  • Niet geschikt bij medische aandoeningen
  • Niet geschikt voor vrouwen in bevalling.

Pagode.

 

De pagode is een attractie waar je de hoogte in gaat in een tempel. Je hebt uit zicht om niet te vergeten. Je zit maar liefst op 45 meter hoogte. Je hebt uitzicht over een heel groot deel van de Efteling vooral over ruig rijk waar ook Joris en de draak staat en de python etc. De opening was 1987 de attractie kosten 8 miljoen gulden. Je moet 110 m zijn. Er kunnen 720 personen per uur in. Het duurt ongeveer 5 minuten. De Pagode wordt al een half jaar onderhouden. Omdat hij opnieuw word geverfd. Er zit ook een kroon op met koningsdag.

Carnaval festival

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bn7lDGCO32s]

In carnaval festival maak je een wereld reis in verschillenden landen met Jokie en Jet. Je bezoekt 15 landen. Het kost 4,54 miljoen. Geopend in 1 juli 1984. De vorige naam van carnaval festival was carnaval festijn. Het bedrijf dat het heeft gebouwd is MACK rides. Er kunnen 1600 mensen per uur in het carnaval festival. Als je depressief bent dan moet je in deze attractie gaan. De attractie is voor het hele gezin voor jong en oud blijft het leuk.

De villa volta.

De villa volta is een sprookje over Hugo en de Bokrijders. De villa volta is een huis die vervloekt is. Hugo is de leider van de Bokrijders. Hij had een kerk beroofd en toen was  zijn huis vervloekt. En toen het huis vervloekt was ging het rond draaien. De attractie is geopend in 1996 4 april de attracties koste 10 miljoen er komen 1900 personen in 1 uur. Aantal voertuigen 1 schommel en 2 banken. Het bouwen duurden ongeveer een jaar. De rit duur van de villa volta is ongeveer 10 minuten. De villa volta is elke dag geopend.

Fata morgana.

De fata morgana is een attractie waar je met een boot een groot avontuur mee beleefd. Je ziet hoe mensen als slaaf leven. Er ligt een verborgen schat. Kun jij hem vinden? De fata morgana koste 6.8 miljoen euro. Deze attractie is voor jong en oud. En iedereen heeft er plezier in. Deze attractie is een dark water ride. Deze attractie is geopend op 27 maart 1986. De topsnelheid is 2 km per uur. De baan is 285 meter lang. Het thema van deze attractie is duizend en een nacht. In deze attractie ga je met een boot op avontuur.

De Gondoletta.

In de gondoletta maak je een boot tocht om niet te vergeten. Je kan 20 minuten genieten van het mooie uitzicht. Je hebt 40 boten die 1081 meter afleggen. Deze attractie koste 2 miljoen gulden en in euro’s 1 miljoen euro. De opening van de gondoletta is op 13 april 1981. Gondoletta is een rondvaart attractie. er kunnen 1080 mensen per uur in. De bouwers van de gondoletta zijn Intamin Ag.

De eind quiz.

Vraag 1.

Wat is de pagode?

A Een schip.

B Een tempel.

C Een huis.

Vraag 2.

Wat staat er op de villa volta wat beweegt? (TIP) kijk op het plaatje.

A Een man.

B Een vrouw.

C Een kind.

vraag 3

Wat is de naam van het bouwbedrijf die de gondoletta heeft gebouwd

A De bouw

B AG

C intamim AG

Gemaakt door Raf en Thomas.

Bronnen.

https://www.efteling.com/nl

http://www.wikipedia.nl/

Wij zouden het leuk vinden als je een reactie achterlaat en misschien een tip geeft.

groetjes Raf en Thomas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Raf de Kock

Ik ben Raf ik ben 10 jaar en zit op judo en op Klinkers en ben op 5 oktober jarig

Share This Post On

3 Comments

  1. Mooi gedaan, jongens! Heel leerzaam ook voor mij, omdat ik nu het verhaal/sprookje achter elke attractie weet.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *