De spannende skivakantie

Deel 1: voor de vakantie

7 februari 2014

7:00

Hoi ik ben Bram. Vandaag is de laatste dag voor de vakantie. Dat is altijd leuk, wand dan is het vakantie en dan ga ik met mijn vriend Stijn snowboarden. Ik ga meteen eten en dan lekker op de iPad spelen. Dan ga ik Fifa 15 spelen. Eerst het alarm uit zetten voordat hij afgaat. Ik hoef vandaag geen brood mee, naar school want het is vrijdag en dan is het een korte dag. Jee!!!! Mmmmmmm! Lekker nu ga ik Fifa 15 spelen. Ik moet nu voetballen tegen FC Barcelona Spannend. Tas pakken Bram zij Monique (Dat is mijn mama) doe ik mama. Ik had hem al gepakt wand ik dacht al dat mijn mama dit zou zeggen (Dat doet ze altijd) Nu ga ik naar school, dan ga ik met mijn vrienden Stijn & Pépé spelen. Alarm aanzetten. ‘Hoi Stijn’. ‘Hoi Bram’, zei Stijn. Kom dan gaan we samen rekenen. We moesten gelukkig niet in de kring. Dat is altijd heel saai. We moeten nu naar buiten. Lekker appel.

 

12:30

 

Tring!!!!! De schoolbel gaat jee vakantie, kom Stijn. ‘Oké’ zei Stijn. We gaan Morgen avond vertrekken, dan gaan we naar Oostenrijk daar valt meestal wel sneeuw. Sneeuw is leuk. ‘Vind je niet?’ zei ik. We gaan spelen en ik ga op de fiets, wandt die staat thuis, en dan gaan we naar Pépé. Vragen of hij zin heeft om op het Johan Kruif veldje te voetballen. En jou hoor hij was thuis hij moest nog even, zijn schoenen pakken dan gaan we. Bam ik had gelijk gescoord. Ik mocht keepen.

 

19:00

 

Hoi jongens, zei mama. Stijn werd niet opgehaald, omdat hij bij mij kwam logeren, en daarna nog op wintersportvakantie te gaan. We gaan eten jongens. We kwamen meteen want we hadden reuze honger van al dat voetballen. We hebben vandaag kippenpoot. Lekker zeiden Stijn en ik in koor.

 

8 februari

9:45

Stijn en ik waren al lang aan het spelen op de iPad. Mama en papa kwamen uit bed. Ze gingen broodjes maken. Lekker toch? We hadden old Amsterdam (heel lekkere kaas) Stijn en ik zaten gelijk aan tafel. Roos (Dat is mijn zusje) kwam ook naar beneden. Mama zei meteen: ‘goed geslapen Roos?’. We gingen meteen eten. Lekker!!

 

14:00

Ik verlang echt naar morgen 3:00. En jij Stijn? Stijn zei het zelfde. We gingen Pépé ophalen om weer te voetballen. Net als gisteren. En jou hoor hij was thuis. We gingen voetballen. Dit keer scoorde Pépé. Bam!! En hij mocht keepen. En zo maar door tot 18:00.

 

18:00

 

We gingen naar huis. Stijn ging met mij mee, en Pépé ging naar huis. We hadden pizza, vanwege we om 3:00 op vakantie gaan. Lekker!!!! We gingen eten. Ik had pizza Margarita. En Stijn had ook Margarita. ‘Lekker hè’ zei ik. ‘Kom nu nog een lekker toetje’, zei mama. We hadden een Italiaans toetje, het had een beetje de smaak van koffie. Maar dat was er juist zo lekker aan. ‘Kom’, zei mijn mama, tanden poetsen en naar bed. Oké zeiden wij in koor. Mama we hebben onze tanden gepoetst. Oké. En dan gaan we nu naar bed. Het was nog niet echt laat, maar vanavond gaan we om 3:00 s’nachts vertrekken. ‘Welterusten’ zei Monique. ‘Welterusten’ zeiden ik en Stijn.

 

Deel 2: De reis naar Flachau

9 Februari

3:00

‘Whaa! Kom Stijn uit de veren’ zei ik. Oké zei Stijn. Whaa. Wis je al dat wij tv’tjes in de auto hebben. Nee, zei Stijn. Kom, wij gingen meteen naar de auto, want dan kunnen we televisie kijken, eigenlijk films. Ik vroeg aan Stijn welke film. Stijn zei: ‘Hebben jullie Verschrikkelijke Ikke 2? ‘Ja’ antwoorden ik. Zullen we die kijken zei Stijn? Oké zei ik. Leuk hè. Mama kwam ook naar de auto terwijl papa de laatste spullen in de auto aan het laden was. Kom dan gaan we vertrekken vroeg ik aan mijn papa. Ja antwoorden mijn papa. Jee zei ik. Vroem!!! deed de auto. Jee dag huis zei ik. Haha. We gaan eerst richting Eindhoven. En daarna richting Venlo.

 

5:00

We zijn nu bij Venlo. We gaan nu over de grens naar Duitsland. Welkom in Duitsland zei de auto. Ik zelf vind het altijd wel grappig als de auto iets zegt. Nu gaan we richting Frankfurt. Had ik eigenlijk al verteld waar we heen gaan vroeg ik aan Stijn. Nee zei Stijn. Wil je het graag weten? Ja antwoorden Stijn. We gaan naar Flachau. In Oostenrijk. Ik vind het altijd gezellig als er een vriend komt logeren, en nog leuker als het geen dag is maar langer, en nog lekker want ik ga hem leren snowboarden. Jongens zei mama we zijn nu bij Frankfurt. Oké zeiden Stijn en ik in koor. We gaan nu richting München. Hé daar speelt FC Bayren München ook. Ja zei mama, we komen zelfs langs het stadion. Weten jullie hoen dat stadion heet? Nee zei ik maar Stijn wist het wel, hij is ook een profvoetballer (vind ik dan). Stijn zei de Alianz Arena. Correct zei mama. Jee, zei Stijn. Stijn vind het ook altijd leuk als ik hem een profvoetballer noem.

 

7:30

 

We zijn nu bij München zei mama. Lusten jullie een lekker broodje? Vroeg mama. Ja zeiden wij alweer in koor. Ik vroeg aan mama, naar welke richting we nu gaan. Mama zei, Flachau. Jeeee! Welkom in Oostenrijk zei de auto opeens. Haha. Ik vind het altijd grappig als de auto tegen ons praat. Dat kan onze auto niet, zei Stijn. Nog 10 kilometer jongens en we zijn in Flachau. Deze aflag hè papa, zei ik. Ja goed zo Bram, zei papa. nog een paar meter. Opeens zei de auto. U bestemming is bereikt. Welkom in Flachau. Zien jullie al mooie bergen en mooie pistes? Zei papa. Ja kijk daar ligt allemaal sneeuw. Nu nog het huisje zoeken. Het was meer een soort hotel en een huis in één. Cool zei ik. En het was ook een beetje aan de zijkant van de stad. Kijk daar is het. Cool huis, zei Stijn. Kom we gaan de auto uitladen.

Deel: 3

Lees eerst deel 1 en daarna deel 2.

9 februari

11:00

Kom we gaan alle spullen uit de auto halen. Papa doet de snowboards. Bram als jij nou deze krat met lekker veel eten naar binnen draagt. En als Stijn nou de slaapzakken naar binnen draagt. Mama doe jij dan de koffers met kleren. Als ieder nou zijn eigen taak doet zijn we zo klaar. Is alles nu in huis. Waar is papa vroeg ik aan mama. Papa is het huis aan het betalen. Oké. Hij was natuurijk snel klaar wand hij hoefde maar twee snowboards naar binnen te dragen. En die van ons huren we gewoon wand wij groeien nog en papa en mama niet meer.

13:00

Is iedereen nu klaar. Ja. Oké. Jongens willen jullie buiten in de sneeuw spelen? Vroeg mama. Ja kom zei Stijn. Ik ging meteen met Stijn mee. Hij gaat nooit op wintersport, maar ik wel. Zullen we een sneeuwpop bouwen? Vroeg Stijn aan mij. Oké zei ik meteen. Kom. Hij wordt al groot hè. Ja al heel groot. Komen jongens we gaan eten, hoorde we opeens. Oké we komen.

17:00

We gaan in een restaurant eten omdat het de eerste dag is dat we hier zijn. Jeeee. Maar naar welk restaurant gaan we eigenlijk? Zei ik. Naar die daar. Mama wees naar een restaurant, die was een paar meter verder op. Kom jongens we gaan alvast lopen. Ja goed idee zei ik. Woo mooi restaurant het was van houten planken gemaakt. Opeens hoorde we ‘was wil man trinken’? Ik wist niet wat het betekende maar mama & papa wisten het wel. Wat lusten jullie te drinken jongens. Ik lus wel een cola zei ik. En Stijn wat lust jij te drinken. Ook een cola. Voor mij een bokbiertje zei papa en voor mij ook zei mama. Mama zei ‘also zwei kleine bock und zwei cola bitte’. Jawohl zei de mevrouw. Jawohl zei mama. Jawohl betekend ja maar dan is het in het Duits. Schauen, um zwei kleine bock und zwei cola’. Lekker cola zei Stijn. Hier ist das menü. Dank, bitte. Hebben jullie al wat lekkers gezien in de menukaart? Wist je dat ze hier hele uitgebreide tosti’s hebben. Nee zeiden ik en Stijn. Willen jullie er een? Ja ik wil er wel een proberen, zei ik. Dan wil ik er ook wel een proberen, zei Stijn. Sie haben eine wahl zu treffen. Jawohl. Zwei bock würste und zwei sandwiches bitte. Okay, zei de mevrouw. Bitte. Lekker zeiden we allemaal. Mmmmmmmm. Lekker tosti.

22:00

De mevrouw kwam weer langs. Mama zei ‘Wir wollen die rechnung alstublieft. Kom dan gaan we nu naar huis en dan gaan we slapen. Ik zei oh nee. Als er iets niet leuk is op een vakantie is het wel slapen. Welterusten jongens. Welterusten mama, zei ik.

Ook meteen achter dit stuk komt deel 4 (dus geen ander verhaal!).

Geschreven door Bram van den Bersselaar.

Author: Bram van den Bersselaar

Hoi ik ben bram van den Bersselaar. Ik ben 10 jaar en zit in groep 6 maansteen. En dat is op Basisschool klinkers. En ik ben journalist.

Share This Post On

6 Comments

  • dankjewel Nick

   Post a Reply
 1. Wederom een mooi verhaal Bram. Leuk om te lezen, ik ben benieuwd wat voor avonturen jullie nog meer gaan beleven..

  Post a Reply
  • ik ben ook heel benieuwd

   Post a Reply
  • is net binnen gekomen papa

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *