De universiteit

 

wat is de universiteit

ze hadden het er over als je 25 bent om je dan te laten te studeren maar het   is toch op 18 tien jaar gebleven

Op de universiteit kun je studeren. Ook als je niet op de universiteit zit kun je daar nog studeren   alleen dan krijg je geen les.    niet alle mensen krijgen les omdat dat heel duur is. als je gaat studerenn en je wil ondoeker worden dan moet je wel weten waarovcer wil ik studeren ander raak je in de war. Je hebt ook een Kinderuniversiteit. 266px-Tilburg_University

Zo ziet zo’n, universiteit eruit. Je hebt hele grote zalen, ook bij de Kinderuniversiteit. In Amerika  heb je universiteiten waar je kan slapen dat noemen ze campus. Dat kan hier ook maar dat kost meer centen, Maar dat hoeft niet.  Als je daar studeert ben je een student. Het is niet  als de middelbare school je hebt heel veel boeken nodig. Je zit dan in een zaal die heel groot is, een collegezaal. Deze zie je weleens in films, meestal in Amerikaanse films want die slapen daar ook, daar van kun je zien of die Amerikaans is.

In Tilburg is er ook een Kinderuniversiteit daar heb ik me ook voor ingeschreven. Het onderwerp gaat over tranen. Je hebt verschillende beroepen waar je voor kunt leren  zoals bouwvakker of timmerman. Als je op de universiteit zit ga je meestal dingen onderzoeken. Voor sommige dingen hoef je niet te studeren want die dingen zijn zo makkelijk dat je die al bij de basisschool leert. Zo leer je op de basisschool hoe je geld teruggeeft. Dat is

makkelijk als je kassa juffrouw wilt worden. Eerst mochten de vrouwen niet naar de universiteit nu is dat anders, gelukkig. Op een universiteit heb je verschillende studies het ligt er maar net aan wat je graag wilt doen. Als je onderzoeker wilt worden dan moet je op een hoog niveau zitten. Je hebt VWO nodig om naar de universiteit te kunnen. Als je op het niveau van de Havo zit dan zit je hoog dan kan je uit meer banen kiezen dan als je op het laagste niveau zit. Sommige mensen maken hun studie niet af . Je kunt ook half student zijn, dan heb je al een baan maar studeert nog. Veel mensen studeren voor iets maar ze worden het later niet bijvoorbeeld een leraar die bouwvakker wordt.

dokter

Wat nou als je huisarts wilt worden dan moet je medicijnen gaan studeren. Dan moet je weten hoe dat in elkaar zit, daar heb je een dokters opleiding voor nodig dan moet je op heel hoog niveau zitten anders moet al die niveau’s behalen om dat te kunnen worden. Als je dokter wil worden moet je eerst je opleiding doen op de universiteit, je moet ook op andere mensen oefenen anders kan een operatie mis gaan. Je hebt verschillende universiteiten in Nederland. Je hebt ook een master opleiding. Dat is het vervolg eigenlijk deel 2. Je leert op de middelbare school hoe de microscoop werkt zodat je weet hoede virussen\ bacterie.

gym docent

Je kan er ook voor kiezen om gym docent te worden dan geef je les aan kinderen. Dat heeft meneer Pim gedaan. Dat is best zwaar om dat iedere dag te doen. Je leert bij je opleiding om kinderen les tegeven en om de materialen klaar te zetten. Leraren kunnen dat ook doen maar die hebben niet zo’n hoog niveau om gymles te geven. Ze moeten dan een gym diploma halen.

Onderzoeker

Je moet ook hoog niveau hebben om onderzoeken dan heb je een heel hoog niveau hebben. Je moet dan de universiteit hebben gedaan. Je moet weten hoe dingen in elkaar zitten. Je moet bijvoorbeeld weten hoe een microscoop in elkaar zit maar dat leer je op de middelbare school. Je moet namelijk al op de middelbare school kiezen wat je later wil worden, je gaat dan stage lopen bij verschillende dingen.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze berichten

Author: Esmeé Juana

ik ben Esmée mijn hobby's zijn schrijven, spelletjes doen, spelen, kletsen, zwemmen. ik ben 8 jaar

Share This Post On

2 Comments

  1. een heeeeeeeeel leuk stuk, knap dat je zoveel weet.
    GR. Pépé & Bram.

    Post a Reply
    • Mee eens pepe en bram

      Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *