De wolf is er weer!

Ja hoor de wolf is terug in Nederland, in een natuurgebied bij Twente hebben mensen de wolf gezien.

Het dier is twee dagen in Nederland geweest en terug gekeerd naar Duitsland. Vorig jaar in april aan de grens van Nederland is er een doden wolf gevonden eerst dachten ze (de onderzoekers) dat het een grap was, uit diep onderzoek bleek het dier echt te zijn. De laatste wolf is 117 jaar geleden uit ons land verdwenen en sindsdien is het dier al lang niet meer gezien in Nederland, tot vorig jaar toen ze een wolf aan de kant van de weg hadden gevonden. Je hoeft

Volgens boswachters hoef je niet te vluchten als je de wolf tegen komt hij is niet gevaarlijk, als je het dier ziet probeer hem alsjeblieft op de foto te zetten?

Moet je bang zijn voor de wolf ?

Wegrennen zou ik niet doen, want je hoeft niet bang te zijn voor een wolf. Je mag zeker niet op de wolf jagen, de wolf is een beschermd diersoort en boeren vrezen hun komst omdat ze schapen en geiten opeten. Boeren van wie dieren zijn opgegeten door een wolf, krijgen een schadevergoeding. De boer is niet super blij dat de wolf terug is in Nederland. In Nederland kunnen wolven goed overleven omdat er genoeg voedsel is, zoals herten en wilde zwijnen en de dieren van de boeren.

Kinderen vinden het spannend in Twente

Boswachters en onderzoekers weten steeds meer zoals nu, ze zijn er achter gekomen dat de wolven of wolf in de buurt van Denekamp in de buurt lopen  kinderen (en volwassenen) vinden het toch wel spannend dat er vlak bij hun gewoon wolven rondlopen die er al heel lang niet meer zijn geweest.

 

Bron:

Author: Merel de Wijs

Share This Post On

8 Comments

 1. heel goed gemaakt top

  Post a Reply
 2. goed gedaan merel top!!!!!!!!!

  Post a Reply
 3. heeeeeeeeeeel knap merel

  Post a Reply
 4. goed gedaan merel ik vind het knap

  Post a Reply
 5. Goed gedaan merel. :-) :) 😉 😉

  Post a Reply
 6. Leuk artikel Merel! Ga zo door! ik ben Lollie trouwens ☺

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *