dieren boven en onder water deel 2

de giraf

de giraf is een heel mooi dier vanwege de vlekken op hun huid. en die lange nek is zodat ze de verse blaadjes uit de bomen kunnen pakken.

en als er een wort geboren dan kunnen ze wal 2 meter vallen zonder iets te breken en dat is heel gek want normaal zouden wij heel veel pijn hebben want 2 meter is behoorlijk hoog.

  de haai

de haai is de gevaarlijkste jager in de zee want ze hebben tanden net zo groot als je duim zijn en dat is groot voor tanden. ook jagen ze op de geur van bloed, dus als je gaat zee duiken moet je goed op passen of je geen bloed hebt. de hamer haai heeft een speciale manier voor eten vangen! de neus in de vorm van een hamer is een soort sensor die vissen op de bodem zoekt, handeg he.

 

Haai-achtergronden-dieren-hd-haaien-wallpapers-foto-3

 

 

de leeuw

de leeuw is de koning van Afrika, maar dan wel in het wilt. ze zijn snel sterk en bovenal mooi. vooral de mannetjes met hun manen.

sommigen mannetjes leeuwen hebben geen manen meer want ze worden gedood voor alleen de manen en de rest van de leeuw laten ze liggen. zielig
he.

leeuw.1

de olifant

de olifant is het enige dier waarvan de baby gelijk kan lopen want als er een cheeta,s in de ;buurt zijn dan kan hij gelijk dekking zoeken.

de olifant is ook het enigen dier met slagtanden van Afrika. maar de meesten mensen denken dat ze niet gevaarlijk zijn, maar vaak zijn ze dat wel,

want  de slagtanden kunnen dwars door je lichaam heen, en dat wil je niet.

 

de cobra

de cobra is een heel gevaarlijk dier. hij kan dieren heel hard wurgen en ze in een hap doorslikken. ze kunnen een lengte van twee meter halen, en soms wel groter. de cobra is niet giftig maar kan wel heel hard bijten (enz).

 

 

cape-cobra_3028064b

                                                                                           de mestkever

de mestkever kan zijn eigen gewicht dragen, en heeft een sterk schilt op zijn rug en dat is zwart. en voor als je het niet wet mest is poep. de meeste mestkevers zie je op hun voor poten lopen en met zijn achter poten dieuwd hij de mest vooruit en daar maakt hij een holletje van.

 

Online-samenwerken-brengt-je-verder

oceaan

zomaar tussendoor een plaatje.

de zebra

de zebra is een paarden soort met mooie witten en zwarten strepen. ze zijn ook heel sterk want als ze je trappen dan heb je heel wat gebroken. Maar soms dan kun je dicht bij genoeg komen om ze te bewonderen. maar pas want als hij je spot dan renen ze weg.

 

de kangoeroe

de kangoeroe is een dier dat heel hart kan schoppen, maar niet alleen schoppen maar ook heel ver springen, maar hij kan niet achter uit springen. de kangoeroe is ook een dier dat een buidel heeft, en daar blijft de baby of iets ouder dan en baby zitten tot hij oud genoeg is om verder te reizen op hun zelf.

 

 

het zeepaartje

het zeepaartje is ook een buidel dier, maar bij de zeepaart heeft het mannetje de buidel en daar blijven de eitjes in tot ze uit komen en dan gaan ze er uit en gaan ze gelijk weg bij de vader en volgen ze hun eigen pad en gaan ze allemaal een anderen kant op.

 

 

de ijsbeer

de ijsbeer is een heel sterk dier dat op zeehonde jaagt en soms een pinguïn. de ijsbeer heeft een mooie geel witte vacht die mega zacht is. ook leven ze in grotten die van ijs zijn gemaakt en nee niet dat ijs dat je lekker op kan likken, gewoon ijs.

 

de kameel

de kameel is eigenlijk een soort paart maar ook weer niet hij kan mensen ook van de ene stad naar de andere stad, en die bulten op zijn rug zitten vol met water. de kameel kan ook heel veel drinken, hij drinkt in een dag 100 liter water op en geloof me dat is heel veel.

de reuzenschildpad

de reuzenschildpad kan het oudste dier ter wereld, hij kan soms wel 156 jaar oud worden en zo oud kan nog geen mens worden en nu denk je van, heel oud is dat niet voor een reuzenschildpad, nou dat is in dieren jaar iets van 500 jaar.

 

De tijger

De tijger leeft voornamelijk in de jungle, en verstoppen zich in de planten en zoeken dan maar eten. maar er wort ook op gejaagd, en dan snijden ze de vacht van de tijger er af en maken ze er een kleed van voor op de vloer, zielig he.

de koala

de koala is een heel schattig diertje dat heel veel in de bomen door brengt. ook heeft hij helen scherpen tanden, maar die zijn wel heel klein. de vrouwtjes met een baby laten de baby op hun rug slapen. de baby wort goed bewaakt door de moeder die met een gevecht haar leven op het spel zet, soms gaat ze dood en soms blijft ze leven vanwege haar scherpen tanden.

 

de panda

de panda is een goeie klimmer, ook is het het enigen dier dat bamboe kan eten, ze hebben zulke scherpe tanden en sterke kaken dat ze dwars door bamboe gaan. ook slapen ze in de bomen. meer weet ik niet over.

de zee schildpad

de zee schildpad is een heel mooi dier. ze maken een hele mooie beweging in de zee als ze gaan zwemen. ze komen 1 keer per jaar om eitjes te leggen, ze komen aan strand en maken een kuil, al het zand dat in de ogen komt gaat er weer uit als ze weer terug de zee in gaan, maar eerst leggen ze tot wel 1000 eitjes, veel he.

 

 

het einde

leuk dat je mijn artikel hebt gelezen.

dikke groeten van Lukas en Luc

 

Author: Lukas Kuiper

ik ben lukas en ik ben 8 jaar mijn hobby`s zijn voetbal en karten mijn hamster heet wilem en zijn achter naam is 2 of terwel wilem 2 en mijn zus is isa en zij is 11 jaar

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *