Dieren boven en onder water, deel 3

De cheeta

De cheeta is het snelste dier op het land en hij eet voornamelijk buffels. En hij woont in het zuiden van Afrika.

De reuzenhaai

De reuzenhaai is een haaiensoort dat niet op grote vissen jaagt, want hij eet plankton. Plankton is niet heel goed met blote oog te zien, maar als hij honger heeft gaan er duizenden zijn mond in. Maar niet alleen plankton ook liters water, dus eigenlijk eet hij terwijl hij drinkt of andersom. dat is wel een beetje raar vind ik.

 

 

De pijlstaartrog

De pijlstaartrog is een hele giftige rog. Zijn staart is een soort speer met allemaal gif erop. En als je daar door word gestoken dan kun je onmiddellijk naar het ziekenhuis. Wist je trouwens dat  Steve de presentator van de dodelijkste  60 is vermoord door een pijlstaartrog.

 

De boaconstriktor

De boaconstriktor is een heel sterke slang. Hij wurgt zijn prooi en daarna eet hij ze op. Zelfs al zijn de prooien groter als hem hij eet ze in een keer op en dan hoeft hij een week niet meer te eten.

De baardagaam

De baardagaam is een hagedis soort die net zo groot als je arm kan worden. Het is geen dier dat gevaarlijk is. voor sprinkhanen en vliegjes is hij een groot gevaar.

 

De havik

De havik is een roofvogel die een kromme snavel heeft, hij jaagt voornamelijk op vis. En als het winter is zijn de vissen weg en pakt hij af en toe een muisje.

 

   De reuze varaan

De reuze varaan zijn speeksel is behoorlijk giftig, in zijn eentje kan hij een vrouwtjes buffel doden met een paar beten. en hij kan tot wel 40 jaar oud worden  en ook nog 2 meter lang worden.

 

 

                                                        

De eendagsvlieg

De eendags vlieg leeft maar een dag. Als de eitjes van de eendgas vlieg uit komen gaan ze gelijk naar een vrouwtje en gaan ze gelijk broeden en als de dag voorbij is gaan ze weer dood.

 

 

De vliegende hond

De vliegende hond is een vleermuis soort. Hij gaat net als andere vleermuizen in de nacht jagen op vis. En hij kan tot 60 centimeter groot worden. Maar hij kan ook als het dag is jagen. En hij leeft in zuid-Amerika.

 

 

 De vleermuis

De vleermuis is ook een nacht jager, ook de vleermuis eet vis. Wat ik nog niet heb verteld is dat ze de vis mee naar de grot nemen en hem daar op eten terwijl ze op de kop hangen.

 

 

De vampier vleermuis

De vampier kennen we allemaal wel van boeken en enge films, maar deze is echt. Ook deze jaagt in het donker maar niet op vissen maar op bloed van alle dieren die hij tegen komt. En als hij er een ziet land hij op de grond, sluipt hij op zijn prooi af bijt hij hem heel snel. Het dier wordt wakker en gaat weer slapen en de vleermuis vampier likt zijn bloed op.

 

 

 

De pelgifkikker

De pelgifkikker is een heel giftige kikker, maar hij is niet giftig met zijn beet of speeksel maar op zijn rug. Trouwens hier is een weetje, vroeger werden de pel gifkikkers gefokt en de punt van hun speer gingen ze over hun rug  en dan is hun speer giftig.

De zaaghaai

De zaaghaai is een haai die heel gevaarlijk is, en wat hem zo bijzonder maakt is zijn snuit die is zo gevaarlijk dat hij met zijn zaag misschien wel een boom kan om zagen. Als je zo meteen het plaatje ziet weet je wat ik bedoel. deze haai leeft in Azië.

 

Dit was het einde en bedankt voor het lezen.

Groetjes Lukas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Lukas Kuiper

ik ben lukas en ik ben 8 jaar mijn hobby`s zijn voetbal en karten mijn hamster heet wilem en zijn achter naam is 2 of terwel wilem 2 en mijn zus is isa en zij is 11 jaar

Share This Post On

3 Comments

  1. leuk artikel ik heb veel informatie gelezen en je hebt er ook platjes erbij gedaan
    en het is ook super leuk om te lezen:9

    Post a Reply
    • Is that really all there is to it because that’d be flgnaerabstibg.

      Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *