dieren boven en onder water

Dino’s

Dino’s waren groten dieren die zo’n 10000 jaar geleden leefden. Ze waren heel groot en sterk. Je hebt verschillenden dino’s bijvoorbeeld de t,reks, en triseeratops. Dino’s waren de baas van het land, dus een soort koning. Je had lange dino’s maar ook groten dino’s en kleine dino’s.

t

De dieren in de ijstijd

Dieren in de ijstijd waren waren heel gevaarlijk omdat ze helen grote tanden zoals die van de sabelrand tijger. Die had helen grote tanden nog groter dan een dolk. Toen waren er ook al mensen die jaagden erop. Met speren zo scherp als een zwaard. Als ze er een hebben gedood. Dan maken ze er een jas van of een hut.

Je had ook een soort  van neushoorn maar dan veel gevaarlijker dan nu.

kDe dieren in de jungle

De dieren in de jungle zijn heel gevaarlijk want er kan zomaar een tijger uit het niets komen of je word gebeten door een slang of een vogelspin, en dat wil je niet. Er zijn wel helen mooie planten en dieren zoals een bedreigd dier soort de oerang-oetang die zijn heel mooi en zeldzaam.

tiomanjungleDieren onder water

 De dieren onder water zijn vaak mooi maar gevaarlijk, bijvoorbeeld de haai en de pieranja die zijn ook heel gevaarlijk, ze zegen dat ze je binnen 10 minuten je helemaal op hebben gepeuzeld. Ook de haai is heel gevaarlijk wand ze hebben tanden die 10 tot 30 centimeter kunnen worden, dat is heel groot voor tanden hoor.

De neushoorn

de neushoorn is een bedreigde diersoort, ook zijn ze heel mooi wand het is een van de weinige diere die een hoorn hebben. Men dood ze alleen voor de horens wand daar maken ze sieraden van. Ook maken ze er toeters van denk ik.

12345

De dolfijn

De dolfijn is een heel intelligent dier want het is een hele slimme diersoort, ook zij ze heel mooi wand als ze op vissen gaan jagen dan maken ze met hun staart een kring van zand of zoiets. Ook zijn ze heel lief wand je kunt  gewoon aaien. Maar het is ook volgens mij het lievelings hapje van de haai.dolfijn2

 

De aap

De aap is de beste klimmer van de jungle maar je hebt ook apen die bijna nooit in de bomen klimt zoals de gorila die blijft gewoon aan de grond, dan kan hij meer plante eten, maar ook insecten, vlooien, en zelfs andere apen, ze klimmen alleen als ze op apen gaan jagen.lk

 

De nijlpaard

 

De nijlpaard is het gevaarlijkste dier ter wereld. Ze hebben wel de grootste tanden.

De nijlpaard is een dier dat boven en onder water leeft. Ik vind ze heel mooi omdat iemand een nijlpaard als huis dier, ze hebben zelfs een eigen rivier gekocht.

mineralogie-nijlpaard

De olifant

De olifant heeft de grootste slagtanden ter wereld. Ook zijn ze de zwaarste dieren die op het land wonen.

Olifanten worden ook dood geschoten voor hun slagtanden, daar maken ze ook armbanden en kettingen

van. Olifanten worden ook gevangen voor het circus. Ik vind ze heel mooi om te zien. Het mag ook zo zijn dat jij ze mooi vind hoor, maar sommigen mensen vinden ze juist niet mooi.

olifant2

De krokodil

De krokodil is een van beste jager ter wereld, want als ze in een groep zitten kunnen ze zelfs meschien een leeuw doden.

Ook doden ze anderen dieren zoals de zebra, en een buffel.

Het lieveling’s hapje van de krokodil is volgens mij de zebra.

krokodil

De spin

De spin is het giftigste dier ter werelt. Ze kunnen groot zijn, maar ook klein, giftig, of niet giftig,eng of niet eng.

De spin is trouwens ook de beste wever ter wereld, je hebt zelfs een spin die tussen twee bommen die meschien wel 10 meter van elkaar af staan, dat is bijna net zo groot als een huis.

Je hebt 100 verschillende spinnen, meschien  zijn er wel spinnen die nog niet ondektzijn.

animaatjes-vogelspin-21473

 

De snoek

De snoek is een vis die je met je hengel kan vangen.

Ook zijn ze roof vissen ze lagen op vis en zelfs op kikkers, en dan is het pas cool als je er een hebt gevangen met je vis hengel.

Ik zelf vind vissen heel gek.

Ze hebben ook hele scherpe tanden..

5

 

De hagedis

De hagedis is een heel snel diertje. Ze hebben verschillende kleuren maar geen roos of paars of blauw, ze hebben vaak groen of bruin. Je ziet ze vaak op vakantie in de berge. Ik vang ze vaak, maar je moet ze niet bij hun staart pakken dan laat hij los en gaat hij binnen een uur dood en dat wil je niet.hagedis priene

De reuze manta

De reuze manta is net een vogel want de vinnen zijn net vleugels ze eten kleinen visjes uit de zee en plankton.Ze hebben een soort van haken bij hun bek waar die voor zijn weet ik ook niet, ik denk voor de snel heit weet ik veel.

Ze zijn echt heel groot mijn papa en mama hebben er een gezien toen gingen ze duiken met flessen op hun rug en flippers aan.

Ik zou ze heel graag een keer willen zien onder water.

 

A2-Manta bek

 

Mini quiz

Deel 1

Welk dier is het grootst?

De reuze manta,

De titarosaures,

De mega delon,

Het antwoord staat onderop.

Deel 2

Welk dier heeft niet bestaan?

De kraken,

De hoeka-moeka aap

De tijger rog

Deel 3

Hoe doet de doods hooft aap als hij over een touw loopt?

Helemaal stil

Alle kante op

Of omhoog

De antwoorden

1 de titarosoures

2 de hoeka-moeka aap

en 3 alle kante op

 

 

Alle tekst uit mijn hoofd

 

 

Laat even weten of je het leuk vond, ik vind het leuk om je reactie te zien.

 

 

 

Dikke groeten lukas

 

 

 

 

 

 

Author: Lukas Kuiper

ik ben lukas en ik ben 8 jaar mijn hobby`s zijn voetbal en karten mijn hamster heet wilem en zijn achter naam is 2 of terwel wilem 2 en mijn zus is isa en zij is 11 jaar

Share This Post On

1 Comment

  1. mooooooooii:) artikel lucas leuk

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *