Frozen

frozen 3Frozen (2013)Olaf (voiced by Josh Gad)article-2640043-1E27B43B00000578-734_634x567
Frozen is een Disney film over twee prinsessen de zusjes Anna en Elsa.
Elsa kan alles in sneeuw en ijs veranderen. Op een dag word Anna wakker en vraagt aan Elsa zullen we een sneeuwpop maken. Elsa werd wakker en ze gingen naar beneden. Elsa ging sneeuw maken met haar krachten. En toen had Elsa een sneeuwpop gemaakt.Daarna ging Anna springen en Elsa ging bergen maken met haar krachten en toen ging Elsa uit glijden en raakte Elsa per ongeluk Anna’s hoofd en Anna viel op de grond. Toen riep Elsa haar moeder en vader. Daarna gingen ze naar de trollen en ze gingen naar de baas van de trollen. De baas van de trollen ging Anna’s geheugen wissen maar alleen dat Elsa krachten had en de leuke herinneringen die bleven. De baas van de trollen zegt tegen Elsa je moet je krachten beheersen! Anders kan het uit de hand lopen en gevaarlijk worden. Elsa moest naar een anderen kamer om haar krachten geheim te houden voor Anna.
De ouders van Anna en Elsa moesten op reis met de boot. Door het slechte weer zinkt hun schip en ze gaan dood. Toen Anna en Elsa dit hoorden werden ze erg verdrietig.

images (7)frozen 2
Een paar jaar later is het een leuke dag voor Elsa en Anna. Omdat Elsa word gekroond. Anna ontmoet op deze dag Hans, waar ze gelijk mee wil trouwen, maar dat mag niet van Elsa, omdat ze Hans nog niet zo goed kent. Elsa werd kwaad en Anna pakte Elsa haar handschoen en toen had Elsa haar krachten laten zien.
Hier schrok iedereen van en daarom vlucht Elsa. Heel het koninkrijk veranderde in een ijs en sneeuw.
Anna gaat op zoek naar haar zus en krijgt hulp van Kristoff en Olaf die ze onderweg ontmoet. Olaf is een hele lieve sneeuwpop, die de zon mist. Kristoff is in het begin niet zo aardig, maar dat veranderd snel.
Elsa woont in een ijskasteel die ze zelf gemaakt heeft met haar krachten. Als Anna haar zus vind vraagt ze haar of ze met haar meekomt om het koninkrijk Arendell te redden van de kou. Elsa wilt niet mee met Anna. Ze raakt Anna per ongeluk  aan met haar krachten. Anna raakt gewond aan hart. Ze maakt een monster van ijs die iedereen uit de kasteel gooit.

Dan gaan ze naar de trollen om Anna te redden. Anna en Olaf dachten dat het stenen waren.  Maar dat waren trollen. Ze konden Anna niet redden. Alleen haar ware liefde kon haar redden. Onder tussen was Hans bij de kasteel van Elsa met zijn  hulpjes. Ze nemen Elsa mee naar Arendell en stoppen haar in de gevangenis.

Anna, Kristoff, Sven en Olaf gaan naar Arendell  om Anna door Hans te laten kussen. Zo kon Anna beter worden. Ze komt erachter dat Hans een gemenerik is.  Hij doet de deur op slot en Anna kan niet weg. Een paar minuten later komt Olaf haar redden. Anna komt er achter dat ze verliefd is op Kristoff. Ze klimt uit de raam om naar buiten te gaan. Om naar Kristoff te gaan, onder tussen bevriezen de handen van Anna. Onder tussen ontsnapt Elsa uit de gevangenis en wilt terug naar haar kasteel. Hans gaat op zoek naar Elsa om haar te zeggen dat Anna dood is. Maar dat is een leugen. Elsa is verdrietig en Hans wilt Elsa doodden, maar Anna zag het gebeuren en kon Elsa redden. Toen veranderde Anna in ijs. Elsa ging Anna knuffelen en toen ging alles smelten ook Arendell. Kristoff kreeg een slee van Anna en hij kuste haar. Iedereen was gelukkig.

 

Author: Melike Kulaksiz

Hoi ik ben Melike, ik ben 9 jaar. Ik zit in klas Maansteen. Ik heb een zusje en een broertje. Mijn papa heet Tunay en mijn mama heet Kiymet.

Share This Post On

5 Comments

 1. heel goed meike erg goed

  Post a Reply
 2. cool maar iedereen kent de film al dus de volgende keer een ander artikel

  Post a Reply
 3. Wow! Wat een lang artikel, erg knap geschreven Melike! Ik ben onder de indruk van de goede samenvatting die je hebt geschreven. Knap hoor!

  Post a Reply
  • dankje wel meneer jos

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *