Help, ik ben nieuw hier!

Ten eerste: hartelijk welkom! Zeker voor alle nieuwe ouders en andere bezoekers van dit weblog. In het bijzonder ouders met kinderen in unit 3 komend schooljaar. In dit bericht lees je kort wat er aan dit weblog is veranderd en waarom ik daarvoor gekozen heb. Zoals je kunt zien heeft dit weblog een fris en nieuw uiterlijk gekregen. Waarom? Komend schooljaar gaan alle kinderen van unit 3 werken met dit digitaal persbureau, vandaar dat ik wat extra functionaliteit aan het weblog heb toegevoegd. Met name achter de schermen, maar ook aan de voorkant. En dat is wat je nu ziet. Zo zijn de artikelen van onze journalisten van het digitaal persbureau voor u makkelijker te vinden, bijvoorbeeld op rubriek. Ook is het nieuwe hoofdmenu een stuk overzichtelijker. Het weblog en het digitaal persbureau hebben het afgelopen jaar goed gedraaid, er zijn 54 artikelen gepubliceerd door de journalisten (de leerlingen) en dit heeft ook de nodige bezoekers en reacties ontvangen. Al meer dan 7000 bezoekers in 2014, en meer dan 200 reacties. Leuk om te zien dat ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden van onze journalisten hun weg vinden naar ons digitaal persbureau. Maar natuurlijk ook alle andere geïnteresseerde bezoekers. De leerlingen en ik vinden dat erg leuk om te zien en te lezen. Dat werkt voor iedereen enorm motiverend!

Online en offline in een nieuw jasje

Komend schooljaar gaan we op basisschool Klinkers, dus ook in unit 3, aan de slag met de organisatie. We gaan de unit op een andere manier inrichten waardoor een aantal zaken meer op de voorgrond komen te staan. Zowel organisatorisch als didactisch. Op deze manier hopen we nog beter recht te doen aan de verschillen tussen de onderwijsbehoeften van leerlingen. Daar hebben we het afgelopen jaar zeker goed over na kunnen denken en kunnen voorbereiden. In een eerdere mail hebben de ouders van de Maansteen hier al het een en ander over kunnen lezen. Ook via de klinkerlink, onze nieuwsbrief, heb je daar al meerdere malen iets over mogen lezen. Mocht je nieuwsgierig zijn dan kan ik je verwijzen naar de een-na-laatste klinkerlink. Daarin heeft Angela een stuk over de nieuwe organisatie geschreven. Klik daarvoor hier. Meer informatie zullen we geven tijdens de informatieavond op dinsdag 9 september 2014 om 20:00 uur op BS Klinkers.

Dit weblog heeft een ander uiterlijk gekregen, andere frisse kleuren, een nieuw logo, en een helder lettertype om de artikelen prettig te kunnen lezen. Het menu (bovenaan het weblog) heeft een andere indeling gekregen. Daarmee kun u snel navigeren en vinden wat u nodig heeft. Ook is er een zoekvenster (aan de rechterkant) waarmee u kunt zoeken op auteurs, artikelen en trefwoorden. Ook kunnen de journalisten voortaan hun bericht zelf ‘beoordelen’ waardoor er met sterretjes kan worden aangegeven wat ze zelf vinden van het artikel dat ze geschreven hebben. Net zoals de sterren bovenaan dit artikel. Daarnaast heeft de pagina ‘Apps & Webtools’ een duidelijkere plaats gekregen, bovenaan in het hoofdmenu, waardoor u nog makkelijker kunt zoeken naar handige webtools en apps voor thuis of in de klas. In het menu met als kopje ‘Informatie’ (waar je ook op kan klikken), vind je informatie over dit schooljaar en wat praktische informatie. Dit weblog is aangepast voor allerlei devices, je kunt zowel met je smartphone, tablet en laptop de website prima bezoeken.

Naast het digitaal persbureau zal ook ik dit schooljaar weer een aantal artikelen schrijven. Deze zullen gaan over van alles wat er zich binnen en buiten de klas afspeelt. Alle artikelen die op dit weblog worden gepubliceerd delen wij, de journalisten en ik, via Twitter en via de e-mail. Voor nieuwe ouders, zeker wanneer je dit schooljaar kinderen in unit 3 hebt, is het handig om jezelf te abonneren op dit weblog. Dan ontvangt u vanzelf de nieuwste artikelen van de journalisten en mij automatisch via de e-mail. Afgelopen schooljaar deden 26 ouders dat ook al. Dat kunt u doen door onderaan deze pagina, aan de linkerkant, uw e-mailadres achter te laten. De rest gaat vanzelf.

Maandag 25 augustus is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar, het digitaal persbureau, ik en alle collega’s van unit 3 zijn er helemaal klaar voor. We zullen elkaar ongetwijfeld spreken en zien, zowel online als offline. Tot dan!

Author: Meneer Jos

Jos is 28 jaar en werkt op basisschool Klinkers. Hij schrijft over apps en webtools en allerlei bijzonderheden die hij meemaakt als 'man voor de klas'. Daarnaast werken de kinderen van unit 3 als journalist voor het digitaal persbureau en schrijven artikelen over onderwerpen die hen bezighouden.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *