Interview met Jan Mandema

 

inleiding

dit is een interview met Jan Mandema hij zamelt geld in voor Gijsje Eigenwijsje.

 

vragen en antwoorden

Vraag 1: Waarom is Gijsje Eigenwijsje er ?

Gijsje Eigenwijsje is er omdat er kindjes zijn die ziek worden en niet meer beter worden.

Vraag 2: Waarom heet het doel Gijsje Eigenwijsje?

Het doel heet Gijsje Eigenwijsje omdat Gijsje een kindje was die ziek was en toen hij een week op vakantie was, het idee ontstond om dit ook voor andere ongeneeslijke (niet meer beter worden) kindjes te organiseren.

Vraag 3: Wat doet Gijsje Eigenwijsje?

Gijsje eigenwijsje geeft aan ongeneeslijke zieke kindjes een week vakantie in hun eigen broertjes en/of zusjes mogen komen. Zo hebben ze samen nog een mooie herinnering.

Vraag 4: Wat is hersenstamkanker?

Hersenstamkanker is een tumor (heel veel zieke cellen)  in het hoofd,bij de hersenstam.  de hersenstam zit in het onderste gedeelte van de hersenen, tussen de grote hersenen en het ruggenmergel.

Vraag 5: hoe ontstaat hersenstamkanker?

De Doktoren weten nog niet precies hoe het ontstaat. maar het gebeurt o.a. bij het delen van het groeicellen in de hersenen, waarbij dan een verkeerde, ‘zieke’ cel kan worden aangemaakt en die laat de  tumor groeien. Dit gebeurd maar heel weinig kindjes per jaar. ongeveer 10

Vraag 6: wie is de oprichter van het doel?

De oprichters zijn Gijsje en zijn ouders Wim en Nicole. Toen Gijsje het idee kreeg om  dit te organiseren voor andere kindjes, hebben zijn ouders de stichting verder opgericht, omdat Gijsje toen helaas al is overleden.

Vraag 7: Wanneer bent u begonnen met geld inzamelen?

de stichting is opgericht in Januari 2012. En tijdens de golfcompetitie eind maart 2012, ben ik mij in gaan zetten om geld binnen te halen.

Vraag 8: Hoeveel geld heeft u al ingezameld?

De afgelopen 2 jaar heb ik met golfen tijdens de competitie 1600,- euro bij elkaar gespeeld/opgehaald. dit doe ik door mensen te vragen om mij financieel uit te dagen tijdens deze wedstrijden.

Vraag 9: Waarom wilt u met golfen geld inzamelen?

De ouders van Gijsje ken ik via de golfbaan. Er naast helpt het mij wanneer ik weet als ik een wedstrijd speel, ik dit niet alleen doe om met ons team te kunnen winnen, maar ook omdat ik bij winst meer binnen haal, bijvoorbeeld: een sponsor geeft mij 2 euro, maar iedere partij (totaal 8) die ik win krijg ik er 1 euro bij. Zo ben ik nog gemotiveerder om te winnen.

Vraag 10: Hoeveel geld is het meest wat u in één keer op hebt gehaald?

Dat was in 2013, toen had ik alle 8 partijen gewonnen en heb ik een totaal bedrag van 1100 euro bij elkaar gespeeld. Zondag 6 April is het begin van de competitie weer t/m zondag 11 mei. En ik hoop dat ik dan weer minimaal die 1100 euro ga ophalen, maar dat wordt wel moeilijk

Vraag 11: Wat doet ze eigenlijk met dat geld

Ze hebben met het eerste geld  van vorig jaar de eerst  vakantiewoning gekocht en helemaal ingericht. Deze woning moet ook onderhoud blijven, en dat kost ook geld. Het verblijf v.d. gezinnen is helemaal gratis voor hun . En een primeur (nieuwtje). Er is pas besloten om een tweede vakantiewoning te gaan sparen.

Voor meer informatie kan je terecht op deze site

Ik heb ook een filmpje klik hier

Author: Pjotr Pulskens

Share This Post On

2 Comments

  1. heel goed gedaan groeten luc.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *