Schooljaar 2015 – 2016

Maansteen

Maansteen, groep 5/6, valt onder unit 3. Unit 3 bestaat dit schooljaar uit 4 groepen. Maansteen (Jos en Cheska), Aventurijn (Marijke), Zonnesteen (Kim) en Zilveroog (Danny en Quint). De informatieavond van dit schooljaar heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je toch nog vragen? Loop dan even binnen bij ons.

Korte opmerkingen of zaken kunnen altijd ’s ochtends besproken worden. Heb je andere zaken of behoefte aan een gesprek? Dan maken we samen een afspraak!

Hulpouders

Dit schooljaar zijn er wederom een aantal ouders die mij en Cheska helpen met ondersteunende taken, dat zijn hulp bij de biebboeken, luizencontrole en een klassenouder voor extra ondersteuning. Voor uitstapjes en andere activiteiten hebben we natuurlijk ook hulp nodig. Dit horen jullie op tijd en via de bekende wegen.

Gym

Wij gymmen op donderdag van 9.20 uur tot 11.20 uur. Deze gymles wordt gegeven door meneer Pim en juffrouw Cheska.

Samenstelling

Groep 5 bestaat dit jaar uit 14 leerlingen, groep 6 uit 12 leerlingen. De Maansteen heeft in totaal 26 leerlingen. Jos geeft op maandag en dinsdag les in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag geeft Cheska les in de groep.

Informatie verspreiding

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn dit schooljaar. Via de website van basisschool Klinkers, Facebook, Twitter (@unit2maansteen) dit weblog of de klinkerlink kun je alle informatie verkrijgen. Wij digitaliseren in een snel tempo zoveel mogelijk zaken. Ook de schoolgids en andere grote documenten zijn reeds via de e-mail verspreid naar ouders. Anders kun je deze zaken altijd terug vinden in een e-mail of klinkerlink. Ouders die kinderen dus niet meer naar school brengen missen geen informatie zoals brieven of inschrijflijsten die op de deur hangen. Wij mailen dit altijd of verspreiden het via de mail. Via Twitter zullen wij ook leuke berichten, opmerkingen of foto’s plaatsen van kinderen en de klas. Zorg dat je op een van de plekken de informatie tot je neemt. Facebook en Twitter zijn niet verplicht maar extra. Het is een mooi medium om up-to-date te blijven over ons.

Klassendienst

De kinderen van groep 5 en 6 hebben klassendienst, dit houdt in dat ze na school 10 á 15 minuten mij meehelpen met het opruimen en in orde maken van de klas en de unit. Het rooster hangt in de klas en is inmiddels verspreid via de e-mail.

Vanaf groep 5 vieren wij de verjaardagen van de kinderen zonder ouders.

Download

Hieronder de videoscribe die ik aan de kinderen en ouders heb laten zien over het digitaal persbureau. Alle kinderen van unit 3 gaan dit schooljaar hiermee werken.

Digitaal persbureau from Meneer Jos on Vimeo.