Ingrediënten voor twaalf cupcakes:
kristal suiker- 200 gr
Vier hele eieren
Roomboter- 200 gr
Patent bloem- 200 gr
Zout- 2 gr
Citroenrasp- 10 gr
Vanillestokje- 1 stokje
Kersen op sap (heel of gehakt)- 3
Heb je alles dan kan je beginnen met de cupcakes maken.
Stap 1 verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2 roer de boter, de vanille(uit het stokje schrapen) en de citroenrasp met de suiker zalvig (roeren tot het er uit ziet als een crème).
Stap 3 voeg de eieren een voor een toe en klop het geheel luchtig.
Stap 4 spatel de bloem en het zout er doorheen.
Stap 5 voorzie de uitgelekte kersen van een laagje meel. meng de kersen en de pistache noten voorzichtig door het beslag.
Stap 6 vul de cakevormpjes tot 2/3 en bak ze 20-25 min mooi bruin.
Stap 7 versier de cupcakes met je eigen fantasie of zoek een voorbeeld.
Als hij af is kun je hem lekker opeten.
19 november 2014
Sluuuurp lekker
21 januari 2014
Jammie lekker lotte
14 januari 2014
Bewaar er een voor mij. Liefs oma
14 januari 2014
Ja ja ja
14 januari 2014
Lijkt me een goed idee, Wendy. Een keertje samen koken in de klas?
14 januari 2014
Meneer Jos ik zul het aan me moeder laten zien
14 januari 2014
Anoniem dat ben ik janne
13 januari 2014
Wat een duidelijk recept. Dat klinkt erg lekker! Wellicht moeten we het eens maken samen, zodat we ze ook kunnen proeven. Misschien wel heel de klas, dan staan we lekker lang samen in de keuken
19 november 2014
Ziet er lekker uit Janne ik wil ze alle twaalf eten