Recept cupcake met vanille, pistache en kersen

Ingrediënten voor twaalf cupcakes:

kristal suiker- 200 gr
Vier hele eieren
Roomboter- 200 gr
Patent bloem- 200 gr
Zout- 2 gr
Citroenrasp- 10 gr
Vanillestokje- 1 stokje
Kersen op sap (heel of gehakt)- 3

Heb je alles dan kan je beginnen met de cupcakes maken.

Stap 1 verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2 roer de boter, de vanille(uit het stokje schrapen) en de citroenrasp met de suiker zalvig (roeren tot het er uit ziet als een crème).
Stap 3 voeg de eieren een voor een toe en klop het geheel luchtig.
Stap 4 spatel de bloem en het zout er doorheen.
Stap 5 voorzie de uitgelekte kersen van een laagje meel. meng de kersen en de pistache noten voorzichtig door het beslag.
Stap 6 vul de cakevormpjes tot 2/3 en bak ze 20-25 min mooi bruin.
Stap 7 versier de cupcakes met je eigen fantasie of zoek een voorbeeld.

Als hij af is kun je hem lekker opeten.

 

cupcakes-1

 

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze berichten

Author: Janne Hutten

Share This Post On

9 Comments

  1. Bewaar er een voor mij. Liefs oma

    Post a Reply
    • Meneer Jos ik zul het aan me moeder laten zien

      Post a Reply
      • Anoniem dat ben ik janne

        Post a Reply
  2. Wat een duidelijk recept. Dat klinkt erg lekker! Wellicht moeten we het eens maken samen, zodat we ze ook kunnen proeven. Misschien wel heel de klas, dan staan we lekker lang samen in de keuken :)

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *