Wat ga ik in Londen doen?

Wat ga ik eigenlijk doen in Londen? Misschien vraag jij je dat wel af. Een goede vraag. Ik ga drie dagen op studiereis naar Londen omdat daar de International Technology and Education Meeting (ITEM) wordt gehouden. Deze bestaat voor mij als leerkracht uit een bezoek aan een groot ‘ICT en leren’ beurs, British Educational Training and Technology Show oftewel de BETT op woensdag, twee scholenbezoeken op donderdag en een workshop van Apple op vrijdag.

De voorbereidingen zijn getroffen zowel in de klas als op het thuisfront. Cindy neemt drie dagen onze klas over zodat ik met Angela en andere collega’s, zowel leerkrachten als directeuren, naar Londen kan. Top! Terwijl ik dit schrijf heb ik mijn spullen al gepakt en zijn alle papieren, ja ook mijn paspoort in orde.

Ik heb er enorm veel zin in, met name het bezoek aan de BETT beurs en de scholenbezoeken. Waar zijn mijn verwachtingen? Veel inspiratie, nieuwe werkvormen, ideeën en inzicht in het Engelse schoolsysteem. Dat geldt voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Ik ben benieuwd op welke plekken ik terecht kom en wat ik te zien ga krijgen. Daarnaast ook een, hopelijk gezellig, samenzijn met collega’s van onze stichting Xpectprimair.

Morgenvroeg vertrek ik naar Eindhoven Airport en vlieg ik om 7.30 uur met vijf andere leerkrachten naar Londen. Ik heb er erg veel zin in en zal jullie via dit blog en twitter op de hoogte houden. Ik hoop dat ik elke dag tijd kan maken om mijn ervaringen met jullie te delen via dit weblog.

Volg mij op @josmontulet om op de hoogte te blijven van mijn avonturen in Londen. Ik heb gehoord dat ook anderen vanuit Londen gaan twitteren, bloggen en weet-ik-veel-meer. Ik zal dit proberen met jullie te delen. Wie weet inspireert het je.

Groet!

Author: Meneer Jos

Jos is 28 jaar en werkt op basisschool Klinkers. Hij schrijft over apps en webtools en allerlei bijzonderheden die hij meemaakt als 'man voor de klas'. Daarnaast werken de kinderen van unit 3 als journalist voor het digitaal persbureau en schrijven artikelen over onderwerpen die hen bezighouden.

Share This Post On

4 Comments

 1. Hi Jos, dat ziet er uit als een grote snoepwinkel…Tof! En mooi om straks al die ideeen te gebruiken voor Klinkers, ben benieuwd of je ideeen tegenkomt die de kinderen ook al
  gebruiken bij hun scholen voor de toekomst. Enjoy your stay!

  Post a Reply
  • Bedankt, al veel inspiratie opgedaan voor Klinkers. Erg mooi om hier te zijn.

   Post a Reply
 2. Hopelijk heb je een goede reis gehad. Veel inspiratie opdoen en maak ook lol.

  Post a Reply
  • Vlucht was goed maar enorm veel wind. We hebben een leuke eerste dag gehad, morgen scholen bezoeken.

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *